Lean experience center Belastingdienst

  • Opdrachtgever: de Belastingdienst
  • Bouwjaar: 2013
  • Aantal m2 : 439

Opdracht

Lean werken wordt de komende jaren binnen de Belastingdienst geïmplementeerd.
Om alle 30.000 medewerkers met deze werkmethodiek vertrouwd te laten worden zijn wij gevraagd een experiance center te ontwerpen welke uitdaagt om die kennis van lean werken op eigentijdse wijze goed en uitdagend over te kunnen brengen.

Bijzonder detail


Bij de entree wordt je door een geheel (360 graden) digitaal portaal uit je dagelijkse comfortzone gehaald om daarna met de nodige nieuwsgierigheid te starten aan de cursus.
Onder leiding van een barista wordt de dag bijvoorbeeld gestart met het gezamenlijk maken van een vers gezet kopje koffie of een latte. Daarna wordt de verdieping ingezet in een van de andere meer private studieruimtes of in de grote presentatiezaal in het midden van het center.
Deze zaal hebben wij voorzien van verplaatsbare wanden waardoor het mogelijk wordt om ook grotere groepen te laten deelnemen aan het programma. Alle wanden zijn presentabel gemaakt zodat de presentator “als het ware” in zijn eigen presentatie komt te staan.

Uitdaging

In de algemene ruimte aan de achterkant van het experience center is een visi-wall bedacht waarop alle uitkomsten van het leanprogramma in full color dynamisch worden overgedragen.