Zorg

Het ontwerpen van een gezinshuis of een multifunctioneel dorpshart is een complexe opgave. Zo is het niet alleen belangrijk dat het eindresultaat er naar wens uit ziet, maar ook dat het functioneel is. Daarnaast moet een gezinshuis een thuis-gevoel meekrijgen, iedereen moet zich welkom en veilig voelen. Met meer dan 25 jaar ervaring op dit gebied snapt Archivice wat deze doelgroep nodig heeft en wat de problematiek is.

Gezinshuizen

Archivice kijkt naar de locatie en wat de mogelijkheden zijn. Met het ontwerp zorgen wij dat overzicht en privacy in goede balans is met elkaar. Iedereen kan zich terugtrekken en zijn of haar eigen ding doen, maar het woongedeelte blijft altijd overzichtelijk en beheersbaar.

Daarnaast zorgen wij ervoor dat het interieur aanpasbaar is. Als de woning een andere functie krijgt, is dit makkelijk te realiseren. Wij zorgen dat de woning uiteraard wel als een fijne en warme woning aanvoelt en dat iedereen er met plezier kan wonen.

Hoe energiezuinig wil je dat je nieuwe gezinshuis gaat worden? Circulair bouwen gaat in de toekomst de norm worden. Daar kunnen we eigenlijk al niet meer om heen. We spreken van circulair bouwen als bij de totstandkoming van een gebouw zo min mogelijk nieuwe grondstoffen worden gebruikt en zo min mogelijk vervuiling plaatsvindt.

Meer weten?

Kijk eens naar de Energie neutrale gezinshuizen voor inspiratie.

 

Multifunctioneel complex

Wij maken niet alleen gezinshuizen, maar kunnen ook een gebouw transformeren naar een multifunctioneel dorpshart of een sport/wellness complex. Hierbij bekijken wij wat er nodig is voor de community en wat de wensen zijn. Vervolgens bespreken we of dit in het huidige gebouw nodig is of dat er bijvoorbeeld een aanbouw nodig is.

Neem maar eens een kijkje naar ons project De Glindster. Dit project is van dezelfde opdrachtgever als “gezinshuis de Glind”. Of kijk eens naar het multifunctionele project Rules for Health voor een andere inspiratie.

Benieuwd naar onze andere projecten? Bekijk dan ons portfolio.

Wil je graag meer informatie?

Geen probleem!

T: 033 4562626
E: buro@archivice.nl