Energieneutrale gezinshuizen

  • Opdrachtgever: de Rudolphstichting
  • Bouwjaar: 2018
  • Aantal m2 : 1.320

Opdracht

Moderne tijden geven andere wensen en eisen. De door ons eerder ontworpen gezinshuizen – vorig ontwerp – bleken, na een periode van 6 jaar bewonen en gebruik, meer dan goed te voldoen om een herhaling van dit ontwerp op een andere plek met een gerust hart te realiseren.

Bijzonder detail

Onder invloed van het voortschrijden van de tijd en de daarbij horende eisen en wensen hebben wij dit ontwerp met behoud van de kwaliteiten omgezet naar een energieneutrale variant.

Uitdaging

De situatie gaf tevens aanleiding zorgvuldig te reageren op het dichtbij gelegen gemeentelijke monument. Wij vonden aansluiting in een bescheiden/subtile verwijzing qua detaillering en kleurgebruik.