Brasserie de Steiger

  • Opdrachtgever: de Steiger
  • Bouwjaar: 2012
  • Aantal m2 : 200

Opdracht

Brasserie ‘de Steiger’ kreeg de kans om uit een faillissement een nieuw te bouwen uitspanning op bedrijvenpark Papendorp te Utrecht te kopen. Een collega architect had in een prijsvraag het winnende ontwerp voor deze follie in Utrecht gewonnen. Zonder uitbater voor dit etablissement was een aanvang gemaakt om het ontwerp te realiseren waarbij de aannemer echter failliet ging. Na het faillissement heeft de opdrachtgever eerst een invulling bij het pand gezocht en gevonden in Brasserie ‘de Steiger’. Deze nam Architektenburo Archivice bv mee om de afbouw naar zijn eigen idee en wens verder vorm te geven. Archivice heeft in bouwteamverband het geheel van concept naar Brasserie (met behoud van de architectuur) gebracht.

Bijzonder detail

De glazen gevel kijkt uit over het water van bedrijvenpark Papendorp en de sfeer en ambiance van het gebouw geeft de bezoeker een punt van rust tijdens de drukte van een werkdag.

Uitdaging

De keuken moest een open karakter krijgen zodat de gasten kunnen zien hoe hun eten bereidt wordt. Dit heeft geresulteerd in een strak zakelijk vormgegeven keuken waarbij uitgangspunten voor het ontwerp sober en minimalistisch zijn geweest met dito detaillering.