Starterswoningen

  • Opdrachtgever: Dhr. Lasker
  • Bouwjaar: -
  • Aantal m2 : 950

Opdracht

Onze opdrachtgever had als visie het ontwikkelen van betaalbare starterswoningen die overal in Nederland geplaatst konden worden. Wij mochten deze visie in een ontwerp gieten. Helaas kon dit project door het overlijden van dhr. Lasker niet verder ontwikkeld worden.

Bijzonder detail

De woningen zijn zo ontworpen dat de grote van het totale blok aangepast kan worden aan de locatie. Bij een grotere locatie kunnen bijvoorbeeld meerdere woningen geplaatst worden tussen de hoekwoningen of kunnen er meerdere blokken geplaatst worden. De hoekwoningen zijn hoger gemaakt om het einde van het woonblok te accentueren. Ook zijn er verschillende varianten gemaakt met diverse materialiseringen.  

Uitdaging

De woningen hebben een relatief grote en lichte leefruimte met daarachter wat meer bescheiden hoge kamers met ramen direct onder het dak. De nieuwe starters kunnen kiezen tussen een garage of bijvoorbeeld een atelier of kleine bedrijfsruimte, zo krijgt het blok een diversiteit in functies en kunnen de starters hun speciale wensen kwijt ín de woning.