Een thuishonk

  • Opdrachtgever: bestuur V.O.P.
  • Bouwjaar: prijsvraag, 2e plaats
  • Aantal m2 : 800

Opdracht

De prijsvraag was door het bestuur van vv V.O.P. in samenwerking met SRO & Gemeente Amersfoort uitgeschreven om een keuze te kunnen maken wie het nieuwe onderkomen van vv V.O.P. zou gaan vormgeven.

In het door ons ingediende ontwerp hebben wij gekozen voor een gestapelde oplossing. De kleed-wasvoorzieningen op de begane grond en het clubhuis (het hart van de vereniging) op de 1e verdieping. Voordeel is dat de leden en bezoekers altijd goed zicht hebben op het spel.

De toegang voor de spelers is centraal gekozen recht tegen over de middenstip. Het is hierdoor mogelijk meer allure te geven aan de opkomst van de beide elftallen.

De materialisering is voor de begane grond robuust gekozen in schoon beton. Tevens is de ontsluiting gedacht in een centrale gang zodat er zo min mogelijk openingen in de gevel aanwezig zijn om dit rustige beeld niet te verstoren.

Bijzonder detail

De toegang tot het clubhuis is uitgevoerd door het aanbrengen van een grondgebonden hellingbaan welke is bekleed met een asfaltlaag. Ter plaatse van de overgang van de hellingbaan en het dakterras is een stalen brug geplaatst welke met geprofileerd houten delen is afgedekt.

De beschutte omgeving welke de club biedt aan haar leden is gesymboliseerd in de grotere overstekken van het vrij zwevende dak boven het ontwerp.

Uitdaging

De club zoekt een ‘honk” met een ziel. De inrichting zal daarom meer de uitstraling krijgen van een bruine kroeg, gecompleteerd met een wat ruwere houten vloerbedekking.