vrijstaand woonhuis Vathorst

  • Opdrachtgever: -
  • Bouwjaar: 2017
  • Aantal m2 : 392

Opdracht

Voor een gezellig sociaal druk & jong gezin heeft Archivice deze jaren 70 boerenwoning midden in de wijk Vathorst getransformeerd naar een hedendaags geheel voorzien van alle comfort wat daar heden ten dage bij hoort.

De bestaande somber introverte bebouwing maakt nu plaats voor een fris en eigentijds uiterlijk.

De beide gebouwen, de gevel van het woonhuis wordt wit gestuct en het bijgebouw krijgt een zwarte verticale houten bekleding, zijn door de voorgestelde transformatie nog sterker geworden.

De entree wordt gespiegeld en komt daarmee aan de oostkant te liggen. De woonkeuken, eetkamer en woonkamer worden aan de westelijk geori├źnteerde tuin gesitueerd.

De ontsluiting van de kavel is daarmee verschoven naar de logische plaats in de omliggende bebouwing.

Bijzonder detail

Beide volumes worden door een geheel uit keramische leien opgetrokken tussenlid verbonden. De toegevoegde strak gedetailleerde dakkapellen geven een kijk op de wereld van Vathorst.

Uitdaging

Het totale ontwerp die relatie geven met deze plek in Vathorst en de opdrachtgever meer beleving van die omgeving te geven.