eigentijds
en fris uiterlijk voor een (bestaand) somber en introvert vrijstaand woonhuis.
Voor een gezellig sociaal druk & jong gezin heeft Archivice deze jaren 70 boerenwoning midden in de wijk Vathorst getransformeerd naar een hedendaags geheel voorzien van alle comfort wat daar anno nu bij hoort. De beide bouwdelen (woonhuis en garage), de gevel van het woonhuis is wit gestuct en het bijgebouw is bekleed met een zwarte verticale houten bekleding, zijn door de voorgestelde transformatie nog sterker geworden. Beide volumes worden door een geheel uit keramische leien opgetrokken tussenlid verbonden. De toegevoegde strak gedetailleerde dakkapellen geven een kijk op de wereld van Vathorst. De entree is gespiegeld en is gesitueerd aan de oostkant. De woonkeuken, eetkamer en woonkamer zijn aan de westelijk georiënteerde tuin gesitueerd. De ontsluiting van de kavel is daarmee verschoven naar een logische plaats in de omliggende bebouwing.
archivice-interessant