Tags /

Lommerrijk
was een van de wensen die de opdrachtgever meenam naar de eerste ontwerp-gesprekken. Het nieuw te ontwerpen woonhuis moest dat onder andere uitstralen.
Voor het invullen van de verschillende ruimtes hebben we goed naar de verhoudingen gekeken van het bestaande meubilair van de opdrachtgever. Te kleine meubelstukken zouden bv in de grote vertrekken niet tot hun recht komen. De woonkamer is de spil van het huis waar alle leefruimtes en de tuin in samenkomen. hier is voldoende plaats om de royale hoekbank met twee grote fauteuils een plek te bieden. De eetkamer is ontworpen op de grote bestaande tafel in combinatie met comfortabele stoelen zodat er lang getafeld kan worden.
Voor een intieme sfeer hebben we gekozen voor naturel tonen. In het kleur en materiaal gebruik hebben we gezocht naar een spannende mix van texturen. De wanden zijn glad gestuukt, waardoor we de stoffering een grovere textuur konden geven.
De hoge plinten verhouden zich mooi tot de wanden en de hoogte van de woonruimten.
Hoewel de villa van alle gemakken is voorzien is het interieur verre van gelikt. Naast de heldere functies per ruimte is duidelijk te merken dat het een huis is waarin geleefd mag worden. Het resultaat is een hedendaagse woning met een klassieke uitstraling. Hier en daar aangevuld met moderne elementen.
archivice-interessant