Voor
een gezin met twee kinderen ontwierpen wij een vrijstaand woonhuis met eventueel ook een plek voor oma. Aansluitend bij de groene omgeving hebben wij zoveel mogelijk natuurlijke materialen gebruikt, zoals witte kalkzandsteen en hout.

 

Het huis staat op een vrije kavel aan de rand van een vijver. Wij hebben de woonkamer aan de voorkant geplaatst en schuin uit het huis gedraaid, zodat de vijver vanuit deze kamer goed te zien is.

 

Het gezin is zeer gesteld op privacy en wilde dan ook beschut wonen. Daarom hebben wij de meest gebruikte vertrekken zoals de keuken en de eetkamer aan de achterkant van het huis geplaatst met uitzicht op de tuin. Om de weidsheid van de omgeving in de besloten woonomgeving te laten terugkomen, hebben wij het interieur zo vormgegeven, dat er vanaf de voordeur lange zichtlijnen ontstaan, zowel naar boven, via een vide tot aan het dak, als naar achteren, dwars door het hele huis heen.
archivice-interessant