Archivice
ontving eind 2011 van Heilijgers de opdracht om voor de KNVB de renovatie & uitbreiding van het monument “Villa Sonnehaert” te Zeist uit te werken. Vanuit een bestaand globaal interieur ontwerp is de volledige technische uitwerking gerealiseerd. Wij zijn met name in het voorbereidingsproces ingevoegd om het ambitieuze concept binnen de gestelde architectonische kaders maak- en haalbaar te maken.

Behalve de monumentale voorgevel, is de volledige villa gesloopt. Achter de gevel is een geheel nieuw kantoor gerealiseerd. De voorgevel is gerestaureerd en de andere gevels zijn in de oude stijl inclusief de originele detaillering herbouwd. Het interieur van het kantoor is verrassend modern vormgegeven.

Het voorbereidingstraject stond zodanig onder tijdsdruk dat de realisatie al starte voordat het gehele ontwerp voor 100% uitgeengineerd was. De traditionele materiaalkeuzes zijn op een aantal plaatsen achterwege gelaten en vervangen door hedentendaagse moderne technieken en bouwmethodes.
Download hier de projectbeschrijving.
archivice-interessant