studie
naar de perfecte oplossing voor een restaurant in de nieuwbouwwijk Vathorst te Amersfoort.
Wat begon als een plek voor een tentoonstelling en vervolgens een kopje koffie tijdens de nodige events groeide in circa 10 jaar uit naar een semi restaurant voor meer dan alleen de omgeving.
Aangezien zowel de huid als de voorzieningen & keuken niet meer voldeed aan de actuele wensen en eisen mochten wij studie verrichten naar een hernieuwd onderkomen welke recht doet aan de plek, behoefte en toekomst.
Door het spiegelen van de huidige opzet & routing en vervolgens het toevoegen van een extra houten huisje maakt het mogelijk een perfecte indeling voor een cosy en trendy restaurant te ontwerpen.
De transparante achterzijde is meer richting het water geschoven waardoor er naast een groter restaurant ook een ruimere kijk op het park ontstaat.
Het zuid georiënteerde terras is overdekt met geëmailleerde glaspanelen op het witte frame die over het totale restaurantgedeelte geplaatst is.
Het dak van het restaurant biedt plaats (uit het zicht van de bezoekers) aan de diverse installatiedelen en de PV-panelen.
De investeerders achter het project beraden zich om dit ontwerp gerealiseerd te krijgen.
De behoefte heeft zich ondertussen bewezen.
archivice-interessant