larenstein
-het laatste bedrijvenpark- te Bilthoven biedt plaats aan regionale bedrijven om in een groene omgeving een modern en milieuvriendelijk bedrijfspand te vestigen. Voor een van de boskavels hebben wij een samengesteld bedrijfspand ontworpen welke plaats biedt aan een stucadoorbedrijf en een stantbouwer.
Door het ontwerp iets op te tillen boven de (deels) in de grond verzakte parkeerlaag was het mogelijk het pand een stoer doch zwevend karakter mee te geven.
Door veel glas in de kantoorgevels te plaatsen wordt de natuurlijke omgeving weerkaatst en is het mogelijk om via deze grote gevelopeningen van de omliggende natuur te genieten.
Het ontwerp is qua materialisering zodanig opgezet dat het na zijn levensduur volledig en eenvoudig gerecycled kan worden. Deze bedrijfsruimte wordt geheel op temperatuur gehouden door een warmtepompinstallatie. De voor de voorgevel uitstekende licht gekleurde kolommen zijn daar een verwijzing van.
archivice-interessant