Een
bestaand complex uit de jaren zeventig is getransformeerd tot een eigentijds cultureel dorpscentrum. De gymzaal en de kroeg bleven staan, de rest is vervangen en uitgebreid door nieuwbouw. Het nieuwe centrum bestaat uit drie bouwvolumes en een verbindende kantoorstrip op de eerste verdieping.

 

De Glindster fungeert als de kern van het dorp. Daarom hebben wij het gebouw aan een plein gelegd, alleen loopt de gebogen rand van het plein hier door het gebouw heen. De openbare ruimten, zoals het Grand-Café, de disco en een winkeltje, staan ‘op’ het plein en zijn uitgevoerd in grof gemetseld schoon metselwerk. Sportzalen, kleedkamers en andere meer besloten ruimten staan aan de buitenkant van de kromming ‘naast’ het plein en zijn gestuukt. Aan de buitenkant verbergt een lattenrooster de gedateerde jaren-zeventig gevel van het grand café. In de gevel van de disco zijn kleine, gekleurde raampjes aangebracht die doen denken aan een patroon van danspasjes.

Omdat er veel kinderen in De Glindster komen, moest het gebouw heldere zichtlijnen krijgen. Dit hebben wij bereikt door de ruimten langs twee centrale assen te plaatsen en ervoor te zorgen dat vanaf deze assen altijd daglicht te zien is.

Bekijk dit project ook via google earth

 
archivice-interessant