Behoefte
aan meer woonruimte ontstaat vanzelf door het besluit om te gaan samenwonen, zeker als beide zelfstandig ondernemer zijn.
Op dit eenvoudig vormgegeven woonblok “het Gein” in Amersfoort hebben wij deze uitbreiding in het vervolg op deze heldere lijnen robuust en stoer vormgegeven.
Geleid door de bestaande constructie hebben wij deze 1e verdieping zo licht als mogelijk moeten bedenken. Om daglicht ruim toegang te bieden tot de werkruimtes hebben wij op strategische plaatsen ramen geplaatst zodat de ruimtes tevens groter lijken. De buitenzijde hebben wij in een donkere kleur gekleurd zodat er een stoer en tikkeltje mystiek geheel ontstaat.
De toegang tot deze verdieping is door de schuin geplaatste gangwand extra ruim qua beleving. Het midden van de woning wordt door een aantal daklichten extra aangelicht, het is tevens aangenaam richting daglicht te lopen.
archivice-interessant